Trekhaak monteren

Trekhaak monteren in Almere

Wilt u graag een trekhaak laten monteren aan de auto? Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies over de meest geschikte trekhaak, en kabelset voor uw situatie en auto. Plan gemakkelijk online een afspraak bij ons in Almere via onze website.

 

0 +
Trekhaken gemonteerd

Welke soorten trekhaken zijn er?

Er bestaat vaste trekhaken, afneembare trekhaken, en wegdraaibare trekhaken De keuze in het soort trekhaken is afhankelijk van wat u wilt, en van het soort auto dat u rijdt.

 

+    Vaste trekhaak: is permanent aan de auto gemonteerd, en altijd zichtbaar. Het is het meest eenvoudige systeem, en is daarom het laagst geprijsd van alle trekhaken. Voor auto’s met parkeersensoren kan dit echter een probleem veroorzaken, waardoor een vaste trekhaak niet altijd mogelijk is.

+   Afneembare trekhaak: kan je gemakkelijk demonteren, als de trekhaak niet wordt gebruikt hoef je hem dus niet te zien. In enkele gevallen is het nodig dat er een bumperinsnede wordt gemaakt zodat de trekhaakkogel er doorheen kan. Bij sommige auto’s kan enkel een demonteerbare trekhaak worden geadviseerd, omdat een vaste trekhaak voor het kentekenplaat komt wat wettelijk gezien niet is toegestaan.

+    Wegdraaibare trekhaken: het verschil met een afneembare trekhaak is dat de trekhaak weggedraaid kan worden onder de auto, maar dat hij nog wel altijd aan de auto vastzit. Zo blijft de trekhaak ook uit het zicht. Deze trekhaak is helaas maar voor een beperkt aantal auto’s voor toepassing mogelijk. 

 

Welke trekhaak heb ik nodig?

Het is afhankelijk van uw type auto, van welke trekhaken u gebruik zou kunnen maken. De trekhaak moet namelijk afgestemd zijn op het chassis van de auto. Met het gewicht van uw auto, het merk en soort trekhaak kan vervolgens berekend worden hoeveel gewicht u mee kunt nemen. De trekhaak kan voor verschillende dingen gebruikt worden, denk hierbij aan caravans, aanhangwagens of fietsendragers, wat sterk varieert in het gewicht wat meegedragen wordt. Voor het monteren van een trekhaak is dus technische kennis van belang.

Wat kost een trekhaak?

Dat is afhankelijk van het soort trekhaak dat u kiest. Voor fietsendragers, caravans, en paarden- of boottrailers heeft u ook een kabelset nodig, zodat ze van stroom voor de verlichting worden voorzien. U kunt hierbij kiezen uit een 7-polige stekker wat voornamelijk bestemd is voor fietsendragers, aanhangers of trailers, of een 13-polige stekker wat voornamelijk bestemd is voor caravans. Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies over de meest geschikte trekhaak, en kabelset voor uw situatie en auto.

×