DPF Dokter: Roetfilters Reinigen, Vervangen & Reparatie

Wat is een roetfilter en wat is zijn functie?

In simpele termen is het roetfilter in filter dat geplaatst zit in de uitlaatsysteem om roetdeeltjes op te vangen zodat deze niet in de buitenlucht terecht kunnen komen. Naar verloop van tijd loopt het filter vol en moet de auto een zelfreiniging kunnen uitvoeren ook wel regeneratie genoemd.
Als het roetfilter verstopt blijkt te zijn is de auto niet meer in staat om het roetfilter zelf te kunnen reinigen of er is een dusdanige verzadiging van het roetfilter waardoor het regeneratie proces het niet kan bijhouden.
Oftewel
Een roetfilter is een zelfreinigend onderdeel en zou zichzelf moeten schoonhouden.

0 +
Roetfilters vervangen
0 +
Roetfilters gerepareerd
0 +
Roetfilters gereinigd

Wat houdt het roetfilter lampje in op mijn dashboard?

Betekend het lampje van het roetfilter dat hij verstopt is? Het branden van het roetfilter lampje betekent niet direct dat het roetfilter verstopt is. Bij normaal gebruikt van de auto kan dit lampje ook betekenen dat het reinigingsproces in gang is gezet en als dat het geval is kun je het beste doorrijden voor ongeveer 20 minutes met een snelheid van ongeveer 100 km/h om het proces te kunnen voltooien. Als het lampje uitgaat na deze periode kunnen wij vaststellen dat het regeneratieproces goed is afgesloten. Als het lampje blijft branden kunnen wij vaststellen dat een storing aanwezig is in het roetfilter systeem. Mocht het lampje met regelmaat terugkeren dan kan het zijn dat het roetfilter te snel verstopt raakt. In beide gevallen moet u contact opnemen met een specialist.

Roetfilter diagnose

Wat is een roetfilter diagnose?

Met onze gerenommeerde diagnose kunnen wij het probleem vaststellen aan uw roetfilter d.m.v. het uitvoeren van meerdere testen kunnen wij het exacte probleem diagnosticeren zonder te gokken op een mogelijk defect en dus een garantie geven op een reparatie die in één keer opgelost word. Na reparatie controleren bij het systeem tijdens een uitvoerige proefrit om zeker te zijn dat alle problemen verholpen zijn.

Hoe maak ik een afspraak voor mijn roetfilter?

Onze diagnose kost €95 inclusief BTW en wat kunt u verwachten?
U krijgt te maken met professionele technici die zijn opgeleid en dit ook met veel passie doen om het probleem direct te kunnen oplossen.
Zij zullen meerdere testen en metingen uitvoeren (niet alleen maar de auto uitlezen) om de reden van verstopping te achterhalen en nadien kunnen toelichten wat er aan de hand is en wat gedaan moet worden.
U bent niet verplicht om de reparatie bij ons te laten uitvoeren en werken graag met uw garage samen.

Wat is een DPF Clean en waarom heb ik dat nodig?

DPF Clean is een proces dat wij uitvoeren met het roetfilter gemonteerd aan de auto met chemicaliën om de verstopping te kunnen verhelpen. Deze procedure kan alleen uitgevoerd worden NA het vinden van het probleem van verstopping en reparatie daarvan anders verstopt het roetfilter in een korte periode opnieuw. Stel u voor dat de keukenvloer is ondergelopen met water en dan u begint met dweilen maar nog niet de kraan heeft dichtgedraaid die de gootsteen heeft doen overlopen. Wij hebben binnen ons netwerk al meer dan 10.000 roetfilters kunnen reinigen zonder dat het kostbare roetfilter vervangen moet worden.
Moet ik reinigers toevoegen aan mijn brandstof om het roetfilter te reinigen?
Toevoegingen kunnen verstopping tegen gaan maar kunnen ook ernstige schade veroorzaken aan het roetfilter als het niet goed word toegepast.
De meeste additieven zijn ter preventie van eventuele verstoppingen maar kunnen ernstige problemen geven op systemen met defecten.

×