APK in Almere

APK Keuring Almere

Is uw auto toe aan een nieuwe algemene periodieke keuring, ofwel de APK keuring? Dan bent u aan het juiste adres, want u kunt deze het beste laten uitvoeren door Jay’s Autoservice. Wij zijn een professionele  en betrouwbare RDW-erkende keuringsinstantie voor APK in Almere. Plan uw afspraak online in, en breng uw auto bij ons langs om uw auto te keuren. Dan zorgt onze keurmeester ervoor dat u binnen een uur een nieuwe geldige APK keuring heeft. Snel en gemakkelijk!

0 +
APK keuringen uitgevoerd
APK Almere - Jay's Auto Service

APK bij Jay's Autoservice

✅  Nieuwe APK al vanaf (bedrag)

✅  RDW-erkend

✅  Altijd snel terecht

✅  Gediplomeerde en ervaren
keurmeesters

✅  Eerlijk: geen onnodige
reparatiepunten

✅  Geen verrassingen, altijd
heldere afspraken

✅  Gratis bij een grote beurt

Wanneer moet u een auto laten keuren?

Het is afhankelijk van het bouwjaar van de auto, en of de auto een benzine, diesel of elektrische motor heeft. Gebruikelijk dient de APK keuring ieder jaar plaats te vinden. Het is belangrijk dat u zelf in de gaten houdt wanneer uw auto weer toe is aan een nieuwe keuring, niet alleen omdat u dan niet verzekerd bent en automatisch een bekeuring ontvangt als u niet voldoet aan uw APK plicht, maar ook om zeker te zijn dat iedereen veilig is op de openbare weg. U kunt uw nieuwe APK keuring al twee maanden voor de APK vervaldatum inplannen. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van uw auto, met 1 of 2 jaar verlengd. Met het onderstaand overzicht kunt u gemakkelijk bepalen wanneer uw auto weer gekeurd moet worden.

Soort auto

Wanneer APK keuring?

Benzine auto of elektrische auto van na 1 januari 2005

De eerste APK keuring vindt plaats na 4 jaar. De tweede keuring vindt plaats na 6 jaar, de derde vindt plaats na 8 jaar. Daarna zal de APK jaarlijks plaatsvinden. 

Auto die rijdt op diesel of LPG

De eerste APK keuring vindt plaats na 3 jaar, daarna elk jaar. 

Benzine auto of elektrische auto van voor 1 januari 2005 (niet ouder dan 30 jaar)

De eerste APK keuring vindt plaats na 3 jaar, daarna elk jaar. 

Auto van 30 jaar of ouder

De APK vindt 1 keer per 2 jaar plaats.

Auto van voor 1960

Uw auto hoeft niet meer naar de APK keuring 

Wat wordt er tijdens de APK gekeurd?

Uw auto wordt in Almere volgens de RDW keuringseisen gecontroleerd op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Heeft u een specifiek onderdeel waaraan u twijfelt of dit nog wel in orde is? Dan kunt u deze tijdens de APK ook laten controleren. Na afloop krijgt u van ons een keuringsrapport met de voorwaarden waar landelijk alle APK’s aan moeten voldoen.

Verkeersveiligheid

 • Remmen
 • Schokdempers
 • Wielophanging
 • Banden
 • Stuurinrichting
 • Verlichting
 • Carrosserie

Milieu

 • Uitstoot van uitlaatgassen
 • Roetmeting bij dieselmotoren

Registratie

 • Kilometerstand
 • Voertuigbewijs
 • Voertuigidentificatienummer
 • Gebruikte brandstof

Wat gebeurt er na de APK Keuring?

Wanneer de auto is goedgekeurd, dan mag u er gelijk mee wegrijden! Na de auto te hebben gekeurd kan het ook voorkomen dat er eerst onderhoud moet plaatsvinden. Dit heeft enkel betrekking op de verplichte onderdelen en doen wij altijd in overleg zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over het onderhoud, en wij zorgen ervoor dat dit onderhoud snel plaatsvindt zodat u weer met uw auto op weg kan. Soms kan het voorkomen dat er gebreken zijn geconstateerd die niet verplicht zijn voor de APK keuring, het is dan voor het behoud van de kwaliteit van uw auto raadzaam om de gebreken zo snel mogelijk op te lossen. Het is heel gebruikelijk dat er met een APK keuring ook een kleine of grote beurt plaatsvindt, maar het blijft geheel aan uzelf wat u hiermee wilt doen.


×