Remmen vervangen (Remblokken en Remschijven)

Remmen vervangen

Uw remmen zijn het belangrijkste veiligheidssysteem van uw auto. Hiermee kunt u de snelheid van uw voertuig regelen, het veilig tot stilstand brengen en het rempedaal is het eerste pedaal dat u in geval van nood raakt. Om het eenvoudig te zeggen – ze zijn van vitaal belang.
Net als elk ander systeem in uw auto, moeten ze regelmatig worden onderhouden en geïnspecteerd worden om ervoor te zorgen dat ze correct en effectief werken, voor de veiligheid van u en andere weggebruikers.

0 +
Remblokken vervangen
0 +
Remblokken gerepareerd
0 +
Remschijven vervangen

Remmen vervangen

Tekenen dat de remmen van uw auto niet goed werken

Uw remmen stoppen uw auto niet meer zo goed als vroeger: dit kan te wijten zijn aan een aantal redenen: uw remblokken en schijven kunnen oud en versleten zijn waardoor ze minder goed grip hebben, de remvloeistof kan oud zijn en vocht heeft geabsorbeerd – waardoor de effectiviteit ervan afneemt, of het hydraulische systeem kan vloeistof en druk verliezen
.
Een slijpend geluid: als u een slijpgeluid hoort wanneer u remt, kan dit betekenen dat uw remblokken of schijven moeten worden vervangen. Remblokken bevatten een metalen slijtage-indicator die een geluid maakt wanneer deze contact maakt met de remschijf. Wanneer uw blokken in deze mate worden gebruikt, is het waarschijnlijk dat u de schijven ook moet vervangen.

Het belang van remmen

Uw jaarlijkse APK of service zijn beide mogelijkheden voor een gekwalificeerde technicus om de staat van uw remmen te beoordelen, maar u moet altijd op uw hoede zijn voor waarschuwingssignalen die u vertellen dat uw remmen niet in uitstekende staat zijn.

Remmen vervangen

Een piepend geluid: U kunt ook een piepend geluid opmerken wanneer u remt, als de auto lange tijd in de regen of stilstaand water heeft geparkeerd. Dit kan een opeenhoping van roest op de schijven veroorzaken, maar maak je geen zorgen, het zou snel moeten slijten als je weer op de weg bent.

Trillingen: Als u trillingen opmerkt via uw stuur of rempedaal terwijl u vertraagt, laat uw remmen dan controleren. Een trillend rempedaal is een teken dat je remschijven kromgetrokken zijn.

Wat moet ik doen als ik denk dat mijn autoremmen niet goed werken
Als u om welke reden dan ook denkt dat uw remmen uw auto niet zo goed stoppen als zou moeten, vraag dan zo snel mogelijk een gratis remcontrole bij Jay’s Autoservice.

×